REPORT

 

Slim Slam Drum

Euforii neprožívají pouze fanoušci místního fotbalového klubu Baník Ostrava. Kulturněji založení mutanti si raději přijdou zaskákat do Fabricu. A když se koná událost typu Slim Slam Drumu, je velmi pravděpodobné, že si zakřičíte mnohem častěji než při sledování sportovců honících se za kulatým nesmyslem.

 

Euforii neprožívají pouze fanoušci místního fotbalového klubu Baník Ostrava. Kulturněji založení mutanti si raději přijdou zaskákat do Fabricu. A když se koná událost typu Slim Slam Drumu, je velmi pravděpodobné, že si zakřičíte mnohem častěji než při sledování sportovců honících se za kulatým nesmyslem.

Další pokračování vyhlášené akce nabízelo mnohé, jak se stalo již víc než dobrým zvykem. Hned u šatny, která se skrývá nedaleko hlavního dějiště veškeré taneční činnosti, mě překvapila impozantní sestava výpočetní techniky. Všelijaká roztodivná "udělátka" kouzlila na dvou projekčních plátnech neustále fantasmagorické obrazce. Super.

Každé pozlátko je sice krásné, ale nakonec se stejně dostanete do začarovaného kruhu lidí a hudby. Tu obstarávala gigantická věž beden v předních pozicích doplněna o další nalézající se na konci tanečního parketu. Navíc čistota zvuku celého aparátu byla skvostná a vtírala se myšlenka, proč potenciálu nevyužít ještě víc. Ovšem nevylučuji degeneraci mého sluchového ústrojí a s tím spojené rozdílné nároky na hlasitost :-)

Line-up byl mírně pozměně. Na Ibogaina jsme si mohli zatancovat hned od začátku. Na rozdíl od nedávné akce ve Frýdku-Místku měl pro koho hrát už v časných hodinách a ke konci se dav rozrostl na drum and bass poslouchající stádo. Ibogain má rád ostré věci. Citrusový Unicorn Eye-D v remixu od holandských maséru Black Sun Empire patřil k nejdrsnějším kouskům. Pecka Rawthang s medovým vokálem a smrtícím nájezdem jménem Epilogue taktéž. A kdyby bylo nejhůř, přispěchá na pomoc zvěřina v podobě Chameleóna. Ibogain je skvělý a opět to jen potvrdil.

Maďar Deck Flash začal těžkými lámanými beaty, na které se vrstvily jednodušší smyčky a úvod se proto nesl v houpavém a skákavém stylu. Mixy měl pěkně čisté, a když se zhruba v půlce setu pustil do líbivých a chytlavých songů s trancovými melodiemi a slaďoučkými vokály, vtírala se do mozku špetka romantiky. Music stop play! Po tvrdých a nekompromisních masakrech, které se v Ostravě praktikují nejčastěji, příjemná změna. Ale nebojte, tvrdých desek bylo i tak dost :-)

Inspiral X62 je všeobecně oblíbený. Skvělý bavič. Jedna z mála opravdových žánrových hvězd, Roni Size, ukuchtila fajnový spodek, do kterého notovala diva Tali. Hned na první pohled velká láska. Neděsil ani rap Tikiho. Don´t tell me! Letecký průmysl je ohrožen super rychlými Concordy. Miláček publika servíroval pokrmy, které si žádalo. Ke vší spokojenosti. Občas se něco úplně nepovedlo, ale nebuďme nehumání :-) Inspiral by u mnohých určitě dostal v krasobruslařském hodnocení  zrušenou šestku :-)

Čas pro pana Fierce nadešel. Hrál si na poloboha. Vcelku úspěšně :-) Nemám důvod se obávat, že by se při hraní královsky nebavil. Neustále skákal, kroutil s mixákem a házel očka do publika. Někdo namítne, že sem tam jen pouštěl desky, ale nedejte se zmást. Jde o to, jakým způsobem :-) Občas jsem nestačil sledovat. Hlavně přechod z násilím nabitého Bring It On na vědecký Nosher v reprodukci  šlechtice Barona mi upřímně řečeno vyrazil dech. Jinak hrál spíš prázdnější věci v lehkém retro hávu. Hodinu jsem si notoval. Potom trošku méně, ale vždyť vlastně nemám právo si stěžovat :-) Fierce se ukázal jako hvězda. Sympatická. Elvise ani nechtěl pustit. Natolik ho zaujaly filtry. Tomu se říká láska k mixážnímu pultu :-)

Nejoblíbenější dj Severomoravského kraje je mnohdy očekávanější než kdejaký zahraniční umělec. Zaslouženě. Udělal toho dost a dost, ale co si budeme nalhávat, nejpověstnější jsou stejně jeho hrátky s černými plackami. I tentokrát hrál Elvis svižně a zábavně, jak je jeho zvykem. Ale všichni si určitě pamatujeme na světlejší chvilky v hudební historii :-) Fajn set. Nerad bych mu křivdil, protože se o něm zmiňuji jako o jediném z účinkujících jinak než v superlativech. Jenom nebyl nejlepší jako obvykle, no :-) Jdu si zapět Capoeiru a zase budu hodný :-)

Slim Slam Drum byl našlapaný. Všichni musí být spokojeni. Kvalita zajištěna. A to je snad nejdůležitější. U klubovek určitě. V dnešní době se na nikoho nelze bezmyšlenkovitě spolehnout, ale světlé výjimky stále existují. Fungující, organická, zábavná a mnohá jiná. Taková je junglová noc, která  může s klidem používat slovo "masacra" ve sloganu.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016